versuri   muzica      youtube1    youtube2    contact  eminescu  despre mine  facebook 


Buna ziua. Ma numesc Teodor Munteanu si sunt cantautor de muzica pt copii. Cant dar si compun muzica pt copii. Cel mai cunoscut cantec compus de mine este Ursuletii s-au trezit, buna dimineata, care are deja vreo 18 milioane de vizualizari pe youtube. De 17 ani fac spectacole muzicale pt copii in scoli si gradinite. Daca doriti un spectacol muzical (chiar si pe perioada verii) ma puteti contacta la tel.0742770244.
 • oferta cd-uri 2018

  vineri, 20 ianuarie 2012

  Copilul către mamă


  De aceea am scris aceasta poezie.

  Intrebari

  Nu  înţeleg, mămico,
  De ce nu vii la mine
  Când eu te strig prin casă.
  Mi–e atât de dor de tine.

  Cei mari mă duc cu vorba
  Şi nu am vreun răspuns.
  Hai sa sfârşim cu jocul
  Căci te–ai ascuns de–ajuns.

  Vreau să mă iei în braţe
  Să–ţi spun că te iubesc.
  Mămico, fără tine
  Eu nu pot să trăiesc.

  Când vine dimineaţa
  Eu îmi vorbesc în gând
  Că–n ziua ce începe
  Vei aparea zâmbind.

  Că mă vei lua în braţe
  Că–ţi voi atinge părul
  Dar ziua trist se duce
  Şi–n piept mă doare dorul.

  Pe străzi văd multe mame
  De mână cu copii.
  Dar mâna mea e rece
  Şi–aş vrea ca să mi-o ţii.

  Iar noaptea când se lasă
  Aş vrea să-mi spui poveşti.
  Mămica mea cea scumpă,
  Hai , spune-mi, unde esti ?

  Te rog adânc din suflet
  Să te întorci acasă
  Căci pentru mine, mamă,
  Tu eşti cea mai frumoasă.


  3 comentarii:

  1. foarte dramatic. citind aceste versuri, ca mama , te doare foarte tare, imaginandu-ti ca acel copil isi doareste foarte tare o mama!!!!!!!

   RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

   RăspundețiȘtergere
  3. Nu prea am timp acum fiind ocupat cu examenele, dar parcurgând rândurile am un feeling special. Mă refer la faptul că simt poezia aceasta ca aparţinând mulţimii valorilor literare autentice! Simplitatea ei este totodată o aparenţă şi o realitate... Profunzimea constă în faptul că sensibilitatea ta, Teo, s-a transformat într-un fel de sol, ca să spun aşa,un traducător, un interpret care mediază contacte afective între lumi. În acelaşi timp poezia depăşeşte sfera strict literară şi atinge zona spirituală de-a dreptul, deoarece ea, poezia, conţine substanţă analitică ce surprinde cu veridicitate un DIALOG REAL care CHIAR SE PETRECE (pe coordonate inaccesibile muritorului banal) între sufleţelul acelui copil şi sufletul pierdut al mamei. Dumnezeu ştie pentru câtă vreme va fi pierdut acel suflet al Mădălinei, nu cred că stă în puterea umană să dea verdicte (pierdut pe vecie, de exemplu), iar din acest punct de vedere ultima strofă a poeziei tale deschide nişte perspective. Oricum, ceea ce am scris eu aici este doar o creionare a unui scurt comentariu literar, poezia poate fi mult analizată şi, repet, o simt pregnant ca pe o valoare autentică. Orice om cu suflet normal va fi cu siguranţă sensibilizat de aceste versuri. Totuşi, sensibilizat este puţin spus, căci arta ta reuşeşte prin această creaţie să răscolească de-a binelea! Te-ai ridicat mult cu această poezie pe culmile creaţiei înfăţişate lumii în haine artistice. Altminteri, în interiorul tău, ca sensibilitate şi trăire, sunt convins că ai fost mereu la cote foarte înalte!

   RăspundețiȘtergere